Monday, March 14, 2011

# Baby's Stuff: Survey Breastpump & Stroller

Salam.
Tiada mood sangat nak update blog.
Jadi blogwalking dan survey2 barang baby.
HAHAHA.
Pening jugak nak carik barang2 baby nie.
Nak mencari harga yg berpatutan di samping quality bagus lah kan.
So far tengah survey n cari dua benda.
Me n Encik so-army sgt consider dua benda nie for now!

1. BREASTPUMP
+ Mesti boleh angkut ke sana sini
+ Mesti boleh digunakan tak kira masa, sambil buat keje pun boleh pam
+ Kalau boleh tak nak yang manual sebab nak buat keja lain dalam satu masa senang
+ Tak nak terlalu mahal or terlalu murah. Range harga RM 500 - 1500
+ High-durability sebab boleh guna untuk adik2 nanti :)

So far, kami tengah berbincang n membuat perbandingan 2 brand ini.

MEDELA Freestyle
 
AVENT ISIS iQ Duo Electric Breast Pump
Tapi, tak tahu la camne review dari M2B and mommy2 lain.
Sila berikan pendapat yea kalau ade experience!
I masih confuse dan pening tak tahu nak pilih mane.
Ohh yer, once dah confirm nak amik mane, my BFF ade relatives kat UK.
So dia suruh pesan je nanti. Harga murah sket kat sane! :)

2. STROLLER
Ini requirement encik so-army. I ikut je. HEHE.
+ Mesti yg flexible dan boleh bawak travel - bleh lipat2 dan wajib muat nak sumbat dalam 'Ferrari' kecik kami ;p
+ Multifunctional - boleh jadi car seat, rocker, boleh guna dari baby till dia nak berjalan.
+ Range harga RM 1000-1500 (berbaloi n good quality)
+ Of course boleh recycle untuk next baby.
+ Tak terlalu berat utk diangkat oleh mummy-nya :D
+ Harus 3-wheels
+ Ada banyak free-gifts (kata encik so-army) HAHAHA


Teng..teng..teng..

Quinny Zapp stroller & Maxi Cosi Cabrio Carseat


SweetCherry SCR6 & SCR 7 Carseat.

Hushhh..hushhh..Harga kedua2 saje dah bleh beli laptop & iPad.
Ohh! Memang betul orang cakap barang2 n preparation baby lagi boleh buat pening kepala.
Since now, encik so-army duduk sini, he's underpay so that memang kena manage duit betul2.
My first gaji dah start allocate duit untuk persiapan baby.
Menabung untuk baby sayang! :)
Hope dapatlah beli within bajet n memuaskan hati.


Dear baby, kalau kamu baca blog mama satu hari nanti, kamu tahulah betapa Papa & Mama sangat sayangkan kamu dan sanggup buat apa saja demi kebahagiaan kamu.
BisikChenta: Terasa rindu pada Ayah & Mama mengenangkan berapa banyaklah duit habis kerana aku! :(

Wednesday, March 9, 2011

# Rabu Tanpa Kata - PINK!







BisikChenta: PINK! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...