Monday, July 26, 2010

Passion: My Turn @ Jangan Lupa Lirik


Para penonton, bapak-bapak, ibu-ibu semua yang menanti..
Hahaha..akhirnya glemer jugak I dapat kuar TV..

Okey, dear blogger2 sekalian yg dah bertanya berkali-kali,
jangan lupa la tengok muka I yang glemer ini this weekend..
mengikut perkiraan, maybe hari Ahad..
Artis undangan Aril AF

Sebelum tue, I nak mintak maaf la yer kalau2 ade yang akan merasa I nie 
OVER, GEDIKS, MENGGELABAH etc.
Untuk pengetahuan mereka2 yang menonton Jangan Lupa Lirik,
ade aksi2 yang memang dirancang dan atas arahan production team.
So that, kami peserta2 nie kena la ikut arahan kan?
Kata nak masuk TV..haha..

Jadi, sila duduk depan Tv pada hari Sabtu-Ahad ini,
Astro RIA 104 jam 9malam..
Well..well..well..
Sapa yang kenal I boleh la loncat2 cakap,
"I know her!" OR "Eh, macam kenal??"
:p
Errmm..sila jangan tanya menang berapa ribu.
Tengok dulu baru tau :)





Ini sempat I snap..Dalam bilik, dah nak tido tibe2 ade iklan ini..
Berdoa & berharap la konon! :)

BisikChenta : Pagi2 dah dapat SMS kawan2 tanya betul ke I yang diorang nampak! :)

Saturday, July 24, 2010

Aktiviti Sihat - Jacob's Walk of Life

Heyyaaa..Jacob's Walk of Life is back! Encik so-army begitu bersemangat ajak I join dari tahun lepas. Tapi tahun lepas tak dapat join, so join tahun nie..


Event start pukul 6pagi. So agak2 pukul berapa kena bangun n keluar rumah? hahaha..That one,must be the hardest thing of all :p Flag-off 7pagi. Ohh yer, theme untuk Walk-of-Life tahun nie ialah "1Malaysia Sihat Walk" Ade goodies bag untuk 6000 participants yang mendaftar online (kami la tue..) Online registration dah closed, tapi kalau nak walk-in boleh jugak I rase. Tapi tak dapat goodies bag & t-shirt la kot.

Jacobs Crew Fara and Faizal dari Hot FM ade crew dari My FM akan ada dekat sana untuk berceloteh menghiburkan semua peserta yang penat berjalan :) Co-sponsors untuk event ini ialah Fitness First, Anlene, Spritzer, Mizuno, Zespri dengan kelulusan daripada Kementeran Kesihatan.



Ohh yer, ade pertandingan jugak mase event ni berlangsung. Sesiapa yang dapat menggayakan baju t-shirt sesuai dengan tema 1Malaysia akan mendapat hadiah daripada main sponsor, Jacobs. 

1st Prize: RM300 cash vouchers + Jacob's Hamper
2nd Prize: RM200 cash vouchers + Jacob's Hamper
3rd Prize: RM100 cash vouchers + Jacob's Hamper
4th & 5th Prize: RM50 cash vouchers + Jacob's Hamper 


Macam menarik je adiah tue, boleh bagi my mum sebab die memang suke makan biskut jacobs nie. Tapi, nak pakai camne yer? Huhu..any ideas kawan2??


 Nie contoh mereka yang menepati tema 1Malaysia..Simple gile!

BisikChenta : Okeh..mesti berpikir dari sekarang nak menepati tema 1Malaysia. hihi.. :) 

Monday, July 19, 2010

Family: Dear Brother....

Dulu-dulu..
Masa kau lahir, aku paling suka sebab aku ada kawan dan ada orang nak buli..
Dulu-dulu..
Aku selalu tak puas hati bila Mama selalu bagi perhatian kat kau, walaupun sebenarnya aku lagi dapat macam2..
Dulu-dulu..
Kita selalu gaduh-gaduh rebut barang mainan. Walaupun aku tua, tapi memang tak reti nak mengalah..
Dulu-dulu..
Aku selalu marah-marah kau kalau kau tak ikut cakap aku. Garang kan aku??
Dulu-dulu..
Kita selalu main air sabun dalam rumah then kita menggelongsor dengan plastik kat kaki konon2 main ice-skating. Kau pulak pernah jatuh tersembam sebab main. haha..
Dulu-dulu..
  Mama selalu bawak kita naik motor, kau duduk kat bakul sambil kira lori hantu atau kepala lori yang lalu. Kau sangat comel!! :p

Dulu-dulu..
Kita satu sekolah, tapi aku lagi glemer dari kau. Tapi lepas tue kau glemer jugak. itu pun sebab aku! hikhik..
Dulu-dulu..
Kau teman tidur sebilik aku, lagi-lagi kalau aku cuti UiTM dan kau cuti Matriks kita sama-sama tengok cerita baru yang kau download!
Dulu-dulu..
Kau budak kecik yang selalu aku dokong sebab nak tunjuk kat orang aku ade adik, Tapi sekarang kau pulak dokong aku sebab kau ashkar yang mantap! hikhik..
 Dulu-dulu..
Aku selalu belanja beli burger double-special kat abang depan taman kalau mama tak masak, tapi sekarang aku belanja makan macam2 dan bagi ko duit belanja untuk belajar. Aku tunggu kau pulak belanja aku.

Dulu-dulu..
Aku belum kawen, sekarang aku dah kawen. Aku tau kau sedih kan? kan? Aku ponn..Tapi kita tetap geng kan??

Dulu-dulu..
Aku selalu sebak & nangis kalau kau balik asrama, aku plak dok umah. Aku rasa sunyi takde geng!! Huwaaa.. Aku selalu kene ejek ngan tunang aku, dia cakap aku touching! Pedulik laa..

Paling penting, dulu-dulu..
Aku sayang kau, dan sekarang pun aku TETAP sayang kau! Sampai bila-bila aku sayang kau!

Dulu-dulu..
Masa kau lahir 19 Julai 1990 kat Hospital Kajang, aku tunggu kat luar wad bersalin dengan ayah! Tapi sekarang 19 Julai 2010 kau kat UiTM tengah belajar. So aku hanya mampu kirimkan ucapan selamat dari jauh. Kau dah 20 tahun sekarang!!!


Happy 20th Birthday my dearest lil Brother!
BARHAH ISMAIL 




 I always pray for your success and happiness,
Be a good boy, son & brother,
All the best in whatever you do!
You are my only and the best brother forever!
I ♥ U Boy :)




BisikChenta: Hadiah boleh tuntut masa balik umah nanti yer!! :)

Monday, July 12, 2010

Friends: Recap 2-minggu setengah

Hai..
Terima kasih kepada follower2 sekalian. Dah cecah angka 200?? Ermm..tak sangka.. Rasa macam belog ini merepek dan poyo je, tapi ade jugak org baca! haha..

Okay a quick recap for my MIA in last 2 1/2 weeks..
Friends
1. Hari bersejarah kawan & sedara-mara!

♥Engagement : Cik Zurianita Ismail @ Alai, Melaka.

 {memang tak bleh blah la pengantin basi itu!}

{...dan of course posing bersama family-in-law!}

♥ Wedding : Puan Sarizan & Encik Asnawi {dua2 my ex-matrician} @ Jenjarum, Banting

 {sekali lagi pengantin basi berposing macam...erkk..tengok sendiri la}

{kawan baik se-praktikum mase matrix..congrets ijan!}

♥ Wedding : Encik Syahid & Pn Naza @ Hulu Langat..Army couple from UTM

 {ok! I tau, I pakai ikut tema..tak plan ok!}

  {As usual, I pengarah sesi fotografi ini ;p }

2. Reunion peserta JANGAN LUPA LIRIK Siri 3 @ RedBox Sunway Pyramid! :) 6jam yang sangat......hurmm...speechless! :p

 {artis & divas!! :p}

  {lompat lagiikk..huh~}

  {ermm..tak tau nak komen ape! oh,yg kiri sekali dah kuar tv hari sabtu,adik wani!}

 
  {saksikan kami dalam JLL musim ini!!}

**Jangan tanya bila turn I dalam JLL..I pun tak pasti sebab dah ade reshuffle dalam list turn ituuuu :) Sabar yer peminat I..hakhak..** 

3. Tak cukup tidor!! World Cup & Preparation Gathering ROTU UiTM! 

 {England balik awal, Oranje plak main ntah ape2 malam tadi! huh!}

 {Sangat penat jadi AJK, attend meeting every Jumaat! :p}
Tapi semua berjalan lancar, Alhamdulillah!

3. Mencari..dan mencari..dan melihat dan membeli........ :) Akhirnya!
 {huh..terbang melayang duit yg dikumpul..dan berjaya pujuk encik so-army utk beli. walopun duit I,tapi kene mintak ijin okey! I likeeee!!}

BisikChenta : Ohh..penatnye, nak cerita banyak2..cukup setakat ini!

Thursday, July 8, 2010

Friends: Gathering Ex-ROTU UiTM 2010


Salam all.. Too busy for last two weeks, takde masa nak update belog ini. Plus takde idea sebab otak dok concentrate dengan menda nie...

V
V
V


Haruslah pening dan busy, I dan encik so-army AJK penting event nie (siap besarkan! haha) Macam2 benda nak kene catch-up. Hopefully semuanya berjalan lancar Sabtu ini. What a busy weekend, AGAIN!
Akan update belog selepas settle semuanya!

BisikChenta : Selepas World Cup baru cukup tido!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...