Friday, August 28, 2009

Lirik: Susah Senang Kita Bersama - RR & NW

...Seminggu sudah!...

Layan lagu lama dendangan Nassier Wahab & Ramlah Ram..
Mood jiwang!! ~ Jangan marah sume!
Kudedikasikan lagu ini untuk mereka2 yg dah berumahtangga, yg tengah bertunang, yg tengah couple..Of cos, spesel utk tunang-ku tersayang la.. =) Ecehh..Sudah Balqiz! Keje ko melambak lagi tue..Baik2..aku perg sekarang! Layan, Zasssss..~

++------------------------++

Susah Senang Kita Bersama
by Ramlah Ram & Nassier Wahab



(L)
Aku menyayangi dirimu disepanjang hayatku
Aku merindui dirimu setiap waktu berlalu
(P)
Aku menyintai dirimu sepenuh jiwa ragaku
Aku mengasihi dirimu lebih dari kata-kata
CHORUS (Duet)
Kau dan aku saling menyinta usah lah kita hancurkan
Kau dan aku saling mengharap moga tidak berpisah
(Repeat 2x)
(Duet)
Kita teruskan perjalanan
Menghadapi segalanya
Susah senang kita bersama
Sehingga ke hujung jalan
(P) Aku mendoakan semoga cinta kita berpanjangan
(L) Tapi aku bimbang jika hasrat dan impian tak kesampaian
(P) Aku kan bersabar menunggumu hingga ke akhir masa
(L) Akan ku pastikan akhirnya kau menjadi milik ku nanti
++------------------------++

BisikChenta: Jenuh aku type laju2 sambil dengar lagu! Lirik tak dijumpai kat Google =)

Thursday, August 27, 2009

StudentsLife: Berbuka sambil nangis T_T

**Aku Rindu Sayang Kamu: BLACK**
Lagu Black kat atas tak de kene mengene ngan title okeh!

Cerita sedih yg aku maksudkan ialah...

Hari nie, Ramadhan ke-6, aku hanya berbuka dgan kurma, air Hot Choc & Roti High-5..Jangan ditanya mengapa..T_T

Ohh..lihatlah langit! Tiada bulan tiada bintang!
Yang ade hanya....
| | |
| | |
v v v

Rintik-rintik HUJAN yg turun membasahi Bumi..

Yaa..Itulah jawapannya..
Aku tak dapat kuar beli makan sebab hujan yg sangat lebat di Seksyen 17 Shah Alam sejak dr kul 5ptg hinggalah saat nak berbuka..dan hingga kini masih rintik okeh!

Paling sedih lagi, stok Maggi abes, stok bahan mentah nak masak pon takde..
Lately, busy n tak spat gi pasar..Aduhh!!

Jadi aku makan ape yg ade,nasib baik ade roti tue aku beli lebih 2 hari lepas sbb bawak gi kelas nak buat berbuka..Naseb lom expired! (kalo expired pon aku makan jer..)
Huhuhuhu...Kalau lah aku kat rumah...(kalau...)

Aku berbuka jam 8.30 malam..Itupon hujan masih rintik2 okey!
Keluar jugak sbb lapar kan..Takkan taknak makan langsung kan!

Baiklah..cukup di sini..Bagi aku cukup sedih la kesah tue..
Kalo korang rase tak sedih xpe..aku punye suke la nak tulis ape! ~
Ade aku kesah.. ;p

++++++++++++++++++++

BisikChenta: Lagi sedih bile Mama msg wish.."Buka ape hr nie kak? Mama masak ketam" Warrrrgghhh!!!

Wedding : Edisi 100 Hari

100days to go?? Homaigod!! OMG!! Adoohhh!!

Alamak!!
Degap-degup jantung nie makin terase..Korang dengar tak bunyi jantung aku makin rancak?? (Hehe..angguk je la,sedapkan ati aku.. ;p) Waaaa...Mama,lagi 100 hari anakmu ini akan jadi kepunyaan orang a.k.a ISTERI orang!
Pejam celik, kejap je rase..

Macam baru minggu lepas aku tunang! Padahal dah setahun setengah! Nie tak lame dah nie, 100 hari bukan lame pon..Cayelah aku cakap, mase memang pantas berlalu..Tup..Tup..Nanti dah tinggal 30 hari je..Pastue seminggu,pastue 2-3 hari, pastue..Ohh!! Tak sanggup nak pikir, tapi kene pikir gak!


Tibe2 aku rase nak nangis! T_T Adehh..dah berjurai pon..(Sentimental la pulak!) Lagi 100 hari, tanggungjawab dan amanah Allah yg dipikul oleh ayah & mamaku sejak aku besar tapak kaki hingga sekarang akan beralih kpada encik ChentaHatiku..Tak dapat aku bayangkan saat dan detik itu nanti! Detik aku diijab kabulkan,detik aku dipindahkan hak milik kepada Suamiku! Mesti abes mekap aku comot2 time tue nanti kerana kebanjiran air mata! Yela,dah la sorang anak pompuan, pastue adik bradik 2 org je plak tue, akulah yg pertama & terakhir..Sayu woOOO!! Warghhhh!!

Cakap pasal persiapan plak, now, mmg sume dah confirm booked laa..Gile kau kalo tak booked lagi..Dah la aku kawen time cuti skolah!! Korang tgok ar sendiri kat wedding list aku kat belah kanan <--- lagi="" span="" style="color: #33ccff;" tue..huhu..tinggal="">barang2 hantaran
je, nak beli time SALE..Yg lain2 macam dah okey n consider settle, tinggal nak follow up je after Raye nie..=)

Harapan aku, semoga semuanya akan berjalan lancar seperti yg dirancangkan..Banyak halangan dan dugaan sepanjang kami bersama..Lagi2 time tunang nie! Tapi, semuanya dapat dijalani dgn tabah..(Ohh..Jiwang lagi!) Terima kasih ChentaHatiku kerana sudi menerima diri ini seadanya..Semoga aku akan jadi yg terbaik utk kamu..InsyaAllah..Sayang kamu Encek Zahiruddin Shah! =)
++ Sempena 100 hari lagi...Aku dedikasikan ini utk tunang terchenta!! =) ++



BisikChenta: Ohh..tak sanggup rasenye aku nak menghadapi 100hari lagi walaupon kegembiraan & keterujaan kurasakan! Ayah + Mama, Terima kaseh utk segalanye!

Tuesday, August 25, 2009

Wedding: Spa Imej Anggun @ Plaza Alam Sentral, Shah Alam

Ramadhan ke-4..Alhamdulillah! =)

Sempat lagi ko ye Balqiz! Huhu..Jangan marah! Hari ni, dr kul 11pagi smpai la 4ptg, aku berada di Spa Imej Anggun, kat Plaza Alam Sentral..

Kepergianku tak dimaklumkan kat tunang aku sbb aku konferm die akan "bersyarah" kat aku kate tak payahla, ape la..Haha..(Aku awek yg degil kan encik Tunang?? ) Sampai skrang die masih mrajuk n marah aku sbb tak bgtau..Sorry ye yang! Ny bukan gi mane2,gi spa je..Untuk B gak!! ;p Aku (Aku tipu2 die cakap gi site..Padahal...kuang3..)

Tapi, yg penting, badan aku dah selamat dikerjakan oleh 3org pekerja Spa Imej Anggun nie..Dr dulu lagi aku mmg suke ke sini tuk manjakan badan..Service tip-top n harga aku leh cakap murah la..Produk sume berasaskan herba + buah2an..Owner die, Kak Gee, aku knal sbb dulu mmg selalu beli scrub kat sini n wat body/facial treatment..Body Kak Gee mmg meletoppss kau,anak dah 3org..Kulit putih gebu n licin! Kellllaasssss..Mmg tak sia2la kalo wat treatment sbb Kak Gee pnah cakap, die wat bisnezz spa sbb arwah nenek die aja die amalan tradisi jage badan nie..Name produk die Safah Herbs..(produk die sendiri,kilang kat Sepang) Murah n mmg berkesan! Try la..

Okey! Tadi aku wat treatment badan & facial..Body treatment termasukla Sauna + Scrub Badan + Massage + Mandi Susu..Then aku wat plak facial..Semuanye berharga RM100 jer..Memang mase dalam spa tue, 2-3 kali gak la aku terlelap..Syokknye! Kuar je dr situ, badan rase ringan n cam release je sume tension2 yg berkumpul dalam badan!

Ape2pon, aku mmg berpuas hati ngan rawatan kat Imej Anggun..Looking forward nak buat treatment Seri Mempelai before wedding nanti..Now, mood aku nak wat keje cam betambah je lpas gi spa..Okey, dah la Balqiz, gi wat keje cepat! hehe..Selamat menempuh hari ke-5 esok!

++ Bilik Spa - Lengkap ngan bath tub n sauna kat belah kiri ++
Mood~Relax je!

BisikChenta: Hubby, tak mau merajuk ehh!! Sorrryyy sbb tak bgtau! Ny wat treatment utk kawen tau! Utk B jugak..Jangan la marah Moq! I lebiuw tau! =)

Friday, August 21, 2009

Lirik: Harapan Ramadhan by Man Bai

** Salam Ramadhan utk semua **

Maafkan aku andai ade TERSILAP KATA, TERKASAR BICARA & TERLANJUR TINGKAHLAKU!

Semoga sama-sama kita beroleh keberkatan-Nya
SELAMAT BERPUASE!! =)


++++++++++++++++

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua


++++++++++++++++

BisikChenta: Bersahur di rumah...Yeayy!!

Tuesday, August 4, 2009

Family: Silver Anniversary Ayah & Mama!

Berapakah: 25tahun.. Silver Year Anniversary!
...

Bilakah: 4 Ogos 1984 (4.8.84)
...

Siapakah: Ayah & Mama-ku!
...
...
"Ayah dan Ibu, Itulah pemulaan kami.."
Sobb..Sobb.. T_T sedeyhh dengar lagu nie..
...

...
Alhamdulillah..Mereka masih lagi bersama dan berjaya membina keluarga yg bahagia..
Aku dan adikku dilimpahi kasih sayang yg tak berbelah bagi..
Ayah..Mama..
We Both Love U!
Terima Kasih atas jasa dan pengorbanan yg tak terbalas..
...
Selamat Ulangtahun Perkahwinan ke-25
Iklas dari anakmu!
...
...
BisikChenta: Menghitung hari untuk memulakan perkiraan Anniversary sendiri! Ehemm.. ;p


Contest: Undi plissss!

Salam..
Tolong2..Vote aku sekarang!! 30 photo terbaik telah dipilih dari 104 peserta yg menghantar penyertaan!! Dan...salah satunye photo aku!! Kengkawan, Vote la aku plizzz... (Sambil cebik bibir n wat muke kesian..) Sila UNDI/VOTE ~ PPC91 : Balkidz ~
KLIK SINI untuk VOTE aku.. or URL: http://akudanpotret-post.blogspot.com/2009/08/top-30-photo-paling-cun.html#idc-container


** Undian hanya sekali sehari!
** Masa mengundi : Ahad (1:30am) hingga Rabu (1:30am)



BisikChenta: Huh..tak sangke terpilih top30! Tahniah juga kepada yg lain..Undi aku!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...