Friday, July 31, 2009

Contest: Photo Paling Cun (Cun ke?)

Lame jugak tak hapdate blog personal nie..sebok ngan blog bizz jer.. ;p Alhamdulillah..dapat sambutan yg m'galakkan dr kengkawan n org2 yg drop by! Sgt enjoy doin diz bizz sbb kene ngan minat aku! haha..SHOPPINGGG!! =)

Tadi blogwalking kat blog orang lain..tetibe cam nampak best je contest nie..haha..satu lagi mende yg kene ngan minat aku BERGAMBAR!! Nak tau contest ape??KLIK SINI.. Name contest nie ialah = CONTEST PHOTO PALING CUN!!


'Create


Akak empunye nie sgt pandai lukis potret wooo..Kagum aku ngan hasil tangan die..Sgt real lol~ Sgt suke n rase cam nak tempah je potret family aku ngan die nanti.. =)


Cerita sket pasal contest nie, x susah pon, cari je gambar korang yg cun2 (assume je kite sume cun oke!) pastu send je kat email die..Pastu ade la kene letak sket detail..

Then tunggu la sampai die umumkan top 15! Mase tue, undi2 dari kengkawan n blogger2 sgat penting oke! (Macam undi AF plak ken..) Haha..Harap2 gmbar yg aku anta ade la yg sangkut... ;p (chett..ade hati jugak tue!) So, kalo la ade rezeki gmbar aku terpiih ke, korang tulung2 la undi ek..hehe.. (kalo dapat top 15 laa...)

Okey..till here..Nak sambung wat assignment..Sorry kpada Puan Aze sbb tak dapat teman scan Baby Ammar =) Tapi sgt cumel baby Ammar bile die tutup2 mate die takmau di kacau! hehe..

Aku share,salah satu pict yg aku anta utk contest tue! oke tak??


BisikChenta: Semalam ke Melaka tak sempat meronggeng, pegi dah petang..malam tido awal..Assignment tak sentuh..Now baru menggelabah tapir =)

Sunday, July 26, 2009

Review: Fashione Portico - My 1st Business Blog

Salam...
Sorry agak lame tak update blog aku nie...Agak bz ngan assignment plus asyik godek my new born blogshop!! Inilah dia..Taraaaaa...TORA datang lagi..ehh..ehh..silap..Memperkenalkan Fashione-Portico! Name nak gempaq!! ;p Aku nye first market trial utk baju2 nie..Pasnie mungkin akan menyusul accessories plak..


Mari2..Jom2..
Baju2 aku jual harganye start dr rm15-rm30!! Ape?? Mahal kew?? Murah la tue weh!! Kalo kat luar lom tentu dapat nie...Tak caye..?? Gie la Jalan TAR,mesti mahal lagi dr harga yg aku bg (Aku baru je tgok tadi...) Minyak & tol pun tak bazir..Cepat2!! Sape cepat die dapat!!

Klik Fashione-Portico...Pastu jangan la lupe,promote kat kengkawan lain tau!! Promote tau!! Tq2!!



BisikChenta: Banyak tul cabaran nak mula bisness nie..Doakan berjaya yer!! =) Amin!

Monday, July 20, 2009

Wedding: Warna Baju Family

Salam semua..Isnin yg blues bagi aku! Malasnye nak buat ape2..Padahal byk je keje nie..Assignment Building Fabrics paling utama utk diselesaikan sepatutnye..tapi...hehehe.. ;p

Now,aku nak mintak pendapat korang lagi (Kalo ade yg sudi la..) Seperti mane yg tertera di wedding checklist aku di box sebelah kiri tue <---- span="">wedding theme aku Orange+Black! Jadii, pada pendapat korang, kaler ape yg sesuai utk baju family aku?? Stakat nie aku terpikir kaler creame or peach jer..Ade gak cadangan kaler grey! Kalo2 any ideas yg lagi bernas sile la bg yer..sbb kaler baju family tak semestinye same sgt dgn wedding theme..Kepala sudah mula pusing..hehe..tapi pengalaman yg menarik!

BisikChenta: Semakin kuat rasenye debaran di dada!! 4months plus...

Wednesday, July 8, 2009

Lirik: Filem Gemerlapan by A-to-Z

Duhai blog! Tak tau nak story ape...Belum ade mood nak bercerita pasal speaking test aku ptg tadi..Jadi aku melayan video lagu2 lame di youtube..

Berbalik kepada tajuk..Aku teringat zaman sekolah menengah aku..Kenangan tue aku simpan sampai bile2..Cakap pasal kenangan,aku teringat antara lagu yg membangkitkan kenangan zaman skolah menengah dulu..Lagu daripada filem GEMERLAPAN nie agak popular la tyme tue..Aku tak sure la korang..Tapi,aku ingat,balik2 sekolah je aku mesti melepak kat umah kawan baik aku Ummu Fadhilah,pastu layan cite nie..Siap menghafal tarian grup Res2 yg nyanyi lagu Amelina tue..hahaha..Pastu aku ingat lagi Maya bwak lagu Matahari dalam filem nie..KU2 pun ade..Ape2pon,aku tampal je la video lagu nie...Layannnnn....


************
Kepadamu kucurahkan
Kepadamu kubuktikan
Segala yang kujanjikan
Dari Dulu dan Selamanya..

Biar Musim pun Berganti
Namun Aku Kan Kembali
Kepadamu Disisi
Bersama Lagi Hanya Kau Kusayangi..

Biar..Hari Berganti dan Pergi
Kerana..Kutahu Kau Kasihku

Hari Ini Kukembali
Dalam Alunan Mesra Sinar Pagi
Kugenggam Erat Tanganmu Kubawa Bersama
Ke Alam Realiti dan Fantasi...

************


StudentsLife: IELTS Test @ IDP Centre, Subang Jaya

++++++++++++
Aiyyakk..Entry kali ni takleh bebel byak sgt! Mahu menumpukan perhatian (cewwahh..konon!)
Seperti yg aku katakan kat entry Bahasa oh! Language..blogger-emoticon.blogspot.com
Hari nie aku ade satu exam speaking, IELTS..
Aku dah study malam tadi..Nie tgh study sket2 la
gi nie..Sebenarnye aku pon tak tau ape nak study! =)
Main bace je contoh2 speaking test dalam buku yg aku pinjam 2 hari lepas nie.. (ehh! aku pinjam buku?? Kagum2!)
Ntah ape aku nak merepek kjap lagi nie..Jangan die tanye soklan2 isu semasa sudah! Mati aku!
Manek Urai, H1N1 tu aku tau laa sket2..lately,aku jarang dah bace paper online! Malas ya Rabbi!
Yg pelik2 kang, berbelit lidah Jawa aku nie nak menjawab kang! Hahaha...
Okeylah..Mahu bersiap..Test aku start kul 1.30ptg..Kene ade di IDP Centre, SS15 Subang Jaya lebih kurang 1okolok!
Doakan aku berjaya oke! Sekurang2nye Band StudentsLife: 5 la..harap2 lepas.. ;p
blogger-emoticon.blogspot.com
++++++++++++
BisikChenta: Nak hujan nie..Harap2 mase aku gerak tak kene hujan nanti!

Monday, July 6, 2009

StudentsLife: New Semester!

Mula dah...

Semester baru 'persekolahan' aku bermula hari nie..
Aku masih dalam mood malas n tak ready!
Cuti 2 bulan saaangatttt beeessstt..Asyik berFB, berBlog dan bermalas2an di rumah sambil konon2 buat preparation tuk Thesis aku! ;p
Huh...Malas nk start study balik (evey sem pon camnie la aku!)
Minggu ni dah start membusykan diri oke!
Kelas mungkin bermula hari ini (berharap agar tak mule lagi.. ;p)
blogger-emoticon.blogspot.com

*****

Untuk semester nie 4 subject yg akan aku ambil..

BSV 706: Facilities Planning & Management of the Building Fabric
BSV 707: Services & Environment Management
BSV 708: Computer Aided Facilities
BSV 09: Integrated Simulation Faciities Management Project

Kesemuanya berjumlah : 16 jam kredit oke!
Killer subject (sumber drpd senior2 lepas) : BSV 706 & BSV 709
Kelas pada setiap Isnin & Selasa.. (ringan sket..last sem klas hari2)
2 subject setiap hari bermula dr jam 5.30ptg smpai 11.30 malam.. (huhu..dah tak leh tgok tv dah mam2..huhu ;p)

*****

Oke! Walo camnepun aku tetap belaja oke!
Skarang je ckap malas..Dlam kelas aku rajin oke!
Hehe..tak caye tanye kawan kelas aku! Aku budak baik oke!
blogger-emoticon.blogspot.com

*****

Cukup di sini saje..Aku mahu bersiap utk ke kelas! Berusahalah Balkhiz!

blogger-emoticon.blogspot.com

BisikChenta: Konon2 mahu dapat Dekan lagi semester nie..Mampukah aku???

Friday, July 3, 2009

StudentsLife: IELTS Test demi TPM UiTM

Hai all..



Aku baru balik register IELTS (International English Language Testing System), kat IDP Subang!
Ekcelli, bende nie salah satu compulsary requirement yg aku kene attach utk Lecture Scheme yg aku apply..
Smalam ade briefing, hari ni terus register.. (semangat giler)
Bukan ape, selagi tak amik exam nie, selagi tue allowance tak dibayar n yuran semester nie kene hold..
Baik aku wat cepat memandangkan aku start klass next week..

Next week, Rabu - Speaking Test dann...Sabtu-Pen & Paper Test (Writing, Reading & Listening)..
Hoho..kelihatan seperti exam MUET oke!
Dan kelihatannye seperti aku kene pergi library INTEC jap lagi tuk pinjam buku nak study IELTS nie..
Dan lagi,aku haruss practice 'skeaping' English oke!
Hadoiii.. Study lagiiii..
Baiklah!
Berusaha untuk dapat band 5 dan ke atas oke! Sbb itu requirement!
blogger-emoticon.blogspot.com

Dan lagi, mulai hari ni aku kene start isi borang2 n agreement2 yg melambak..
Ade 2 buku setebal 40pages utk diisi oke! lol~
Yg pasal tue, aku hapdate later oke!

Berusaha untuk dapat band 5 dan ke atas oke! Sbb itu requirement!
Gud luck untuk diri aku dan juga utk bakal rakan sejawat aku : Elma & Khairi ;p


BisikChenta: Terpikir...nape nak kene amik English Test cam aku nak gi blaja n mengajar oversea plak!? Xpela..ikut je a requirement oke!

Thursday, July 2, 2009

Passion: Lagu Puisi ciptaan aku

Masih meneruskan xtvt menonton Youtube!
Terima kasih kpda yg memuji video nyanyian aku..
Haha..Tak sangka aku ade peminat..
(Chehh..perasan)
....
....
Kali nie aku dapat mengesan 1 lagi video..
Tapi bukan aku penyanyi oke!
....
....
Nak tau ape kaitan lagu nie ngan aku???
Akulah pencipta puisi nie... **percayakah anda??**
(banyak bakat terpendam aku nie yer?? heee..)
....
....
Penyanyi tu namenya Azim @ Jim..
Die mmang budak lelaki bersuara lunak oke!
Pernah menang pertandingan Lagu Asli Negeri Selangor n dapat gi Kebangsaan..
Tak percay sila search name: syahzim87 di youtube!
Now dpat sambung degree kat Shah Alam..
(leh arr aku duet ngan die.. ;p uhhh..xboleh, nnti suare aku tenggelam oleh kelunakkan suare die!)
Pendeklamasi: Kawan baikku juga! Raihana, skrang bekerja di Kuwait Finance di Pavillion!
Guitarist: Lupe namenye! Tapi die adik kpd abang Shahlan! juga seorang ahli muzikk..
(apaa?? Ahli muzzzikkkkkkkk?? ;p)
....
....
Patutnye aku jadi pendeklamasi lagu nie..

Tapi mase tahun nie, penulis puisi tak leh jadi penyanyi or deklamator!
Hampeh..
Walo camne pon...Aku tetap berbangga!
Lagu nie dapat ke pertandingan Sayembara Puisi & Lagu Sekolah2 Menengah Peringkat Negeri Selangor!
Menang di Peringkat daerah Hulu Langat oke! Dapatla juge aku royalti sket utk kemenangan itu ;p
....
....



Lagu nie dinyanyikan semula mase Anugerah Kecemerlangan Ko-Kurikulum sekolah aku!
Sek Men Keb Abdul Jalil (SMKAJ) Hulu Langat...
Aku di mana???
Aku duduk di kerusi, di hadapan pentas, menghayati bait2 puisi yg aku ciptakan..
(hehe...poyos)
Sebenarnye...aku adalah TOKOH KO-KURIKULUM pada tahun nie..2002! =)
(bangge2...)
Jadi sedang menunggu di bawah untuk mengambil anugerah!
....
....
Bisik Chenta: Ramai yg berkata aku berada di bidang yg salah! Patut amik Aliran Muzzikk.. Ohh..tidak! ianya hanya hobi oke! Architecture pon bdang seni ape?? ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...