Tuesday, June 30, 2009

Passion: Band Performance with Can't Take My Eyes of You!

Aku malas nak type banyak2..Tengah layan video kat youtube sambil main game kat FB!
Huhu..Maaf aku kerana kemalasan ini..
Tapi, sambil aku layan video tadi,
Ade yg menarik untuk aku share bersama...

.....
.....Ape yg bestnye aku jumpe plak video aku ngan band THE STRIVE dulu..
Band aku join dgn budak2 Kesatria n bdak2 kolej Teratai!
Ntah ape2..
Persembahan yg practice sekali je oke! Pastu tau2 terus perform je..
Main belasah saje..
Semput aku nyanyi time nie..
Nasib baik lagu feymes n lirik aku hafal jugak laa..
"Can't Take My Eyes of You!"
Kalau tak, mane aku berani nak perform..
Ape2pon...
Dengarkan!


BisikChenta: Maafkan aku jika telinga kamu semua mengalami kebingitan! ;p

Monday, June 29, 2009

Photoshoot: Supermodel feeling with BFF

Muahaha..Aktiviti weekend-ku yg dimulai dgn menolong adik aku daftar masuk UiTM dan diakhiri dgn sessi fotografi bersama kawan2 dan enchek Chenta! =)

Saaaaaangat laaa enjooooy..Encik fotografer adalah kawan kpd kawan baik-ku juge, Nik je kitorang panggil..Baru kenal tapi kami sgt cepat mesra oke! Zuriah salah seorang ex-Army dulu..die quit ROTU atas alasan family..Tapi kami tetap keep in touch n still bik smpai skrg (mgkin sbb kenangan wat jahat + baik same2!)

Huhu..penat kami berposing smalam..Macam2 aksi n gaya super model kuar..hahaha..Juga rase teruja blaja amik gmbar! Encik Nik sgt tak kedekut utk bgtau teknik2 yg die gune oke! Lokasi yg kami lawati ialah FRIM Kepong, Bukit Ampang & Dataran Shah Alam..Kat bawah ni salah satu gmbar hasil 'posing'an kami n hasil 'editing' Encik Nik Amat Nizam (N.A.N Photography) Hope next time dapat wat lagi photoshoot ngan diorang..Memang kene la,die suke amik gambar, kitorang suke bergambar! haha...


Update lagi later yerrr... =) Ade keje sket!!

BisikChenta: Penat tapi enjoyy! Kuar kul2, balik kul 12..Muahaha..lagi 2 jam cukup la 12jam bergambar! Gile gambar tul aku nie.. =)


Wednesday, June 24, 2009

Wedding: OP, OV & MUA - Booked!

Aku dan ChentaHati-ku menghabiskan masa selama 4 hari untuk membuat survey dan akhirnya menempah team2 yg akan terlibat dalam menjayakan majlis aku nanti..Mungkin ade yg cakap kitorang nie excited sgt nak kawen..Tapi aku tak pedulik, yg penting aku tau ape aku buat!
Bukan ape, aku tak nak nanti aku tak dapat ape yg aku nak..Bukan bermaksud aku demanding atau cerewet! (sket2 tu ade gak kot) Tapi, aku pun nak jugak yg terbaik tuk wedding aku..Kawen sekali je beb! Aku akan berkahwin pada musim cuti persekolahan..Sedia maklumlah kan, cuti2 sekolah memang musim kenduri saje..So, baik aku sediakan payung sebelum ujan..Biar aku block-date awal2 supaya date aku tue team2 yg aku pilih leh wat persiapan yg sepatutnye!
Ape yg penting, aku berharap team2 yg telah aku pilih dapat menjadikan majlis aku lebih meriah!
Antara team2 yg aku dah booked ialah....
Videography by Luqman Hakim
LH MediaTv.com
**Conceptual & Stylish video**
**------------------**
Photography by Allod a.k.a Khalid
WhiteSignature - Cintadanmereka.fotopages
**Nikah + Sanding + Tandang + Outdoor (with theme)**
**------------------**
Make-Up by Nurin Adlina
Nurin Makeover Studio
**Make-Up Sanding + Bertandang**
**------------------**
And last skali...Aku punye wedding planner ialah Hentian Qaseh.. Showroom diorang kat Alamanda, Putrajaya.. (soorry, diorang mmg takde website) Ape2pon, Tq kepada Pn Nadia yg melayan karenah aku sepanjang kami berbincang..Hentian Qaseh nie owner die Encik Azuan, jiran aku mase kecik2 dulu yg jugak jiran kepada Arwah Dato Nasim (owner Naza)..So, dgn diorg nie mmg boleh lebih kurang la.. Lagipun, memang ayah aku cakap sruh pegi deal sndiri dgn diorang ape yg aku nak..Nanti bil masuk kat ayah aku je laa..hikhik.. (tu yg paling sronok dengar!)
Aku amik complete package khemah dgn diorang nie, yg mana sume tue termasuklah meja, kerusi, meja buffet, hiasan khemah, meja makan beradap, khemah VIP, pinggan mangkuk dan paling penting aku punye pelamin pon akan dibuat oleh diorang..Tema utk majlis persandingan aku ialah "GARDEN CONTEMPORARY" Utk pengetahuan semua, design pelamin adalah design aku sendiri..Aku tak tau la diorang ni paham ke tak ape yg aku nak, tapi aku dapat call smalam, diorang cakap diorang leh buat ape yg aku demand..Huh..kire okey la tue..We'll see how it looks nanti yer!
So...Aku pun dah tak berapa pening sangat..Yg tinggal sekarang nie, cume nak Tempah Kad, beli barang2 hantaran (mase SALE lerr..) gubahan hantaran, make-up time nikah, pelamin nikah n baju tuk bertandang takde lagi..Tue pun, sebenarnye aku dah ade list kat sape nak amik, tinggal lagi nak booked n byar deposit jer.. =)
Harap2 sumenyer akan berjalan lancar laa..Aku takut bile memikirkan ape akan jadi..Tapi, just follow je flow la kan..Okey!! Masa utk sambung kerja ;p

Thursday, June 18, 2009

Family: Happy Birthday Mama!

Situasi aku ketika ini:
Tak berapa bagus + mamai sbb baru makan ubat!
Tekak perit & hidung masih lagi tersumbat!!
Malam2 camnie, suhu badan meningkat!!
Tak boleh tido...sbb rase rimas n tak selesa sangattt!!

Adoiii...seksanya!!

Aku tetap nak masukkan entry nie.. =)


Hari ni 18. 06. 2009 ialah...
Hari Lahir MAMA aku,
Hjh Mislah bt Badli..

(gambar mamaku ade di kiri blog aku nie..)

Selamat Ulangtahun Kelahiran yg ke 49 Mama..
Semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki oleh Allah..
Semoga dipermudahkan segala urusan dan mendapat keberkatan hidup dunia & akhirat!
Yang paling penting dapat melihat anak-anak Mama berjaya..Amin..
Terima kasih atas segala pengorbanan Mama...


Kakak saaaaaaaaaaaayanggg Mama!!

**-------------------------------------**

Juga dikesempatan ini,
Aku mengucapkan
Selamat Ulangtahun Ke-2 Pentauliahan Pegawai PALAPES
bagi semua
Pegawai2 Muda
Batch 26 Army, Intake 8 Navy & Batch 2 Air Force

18 Jun 2007 - 18 Jun 2009

Kenangan bersama korang semua aku takkan lupa sampai bile2...
Aku rindukan zaman kegemilangan batch kita!
Johan Kawad Kaki, Naib Johan Rentas Halangan, Johan Merentas Desa
&
Johan Keseluruhan Acara Sempena Istiadat Pentauliahan ke-26!

Glory..Glory..UiTM!!

**-------------------------------------**
Selamat Tido...
p/s: Mama..kakak nak balik umah..wawawa..tak tahan demam malam nie..Nak mama urut kepala..huuu... =( Aku ingin pulang!!!

Wednesday, June 17, 2009

StudentsLife: Rindu nak berlariiiiii

Salam..
Aku dah tidor tadi sbb makan ubat..Pastu aku terjaga plak, sbb byk-nye la nyamuk kat sini..Aku rase nyamuk2 mmg suke la datang Shah Alam pastu sebarkan penyakit denggi..Aku ni pun selsema & sakit tekak (maybe sbb jerebu kot!)

Lalu..aku pun bangun dan apelagi..on la my lappy nie..huhu..aku pon blog-walking la bace org punye en3..tibe2, aku terjumpe blog runner's club uitm..kat citu aku jumpe blog bdak2 yg mmg suke join xtxt larian kat M'sia nie..

: : : : : : : : : : : : : : : : : :


Wahhh...aku tibe2 teruja dan..dan...dan aku tibe rase nak mengimbas kenangan lalu..huhu..

Kalo nak tahu, suatu masa dulu aku pon suke sgt join xtvt2 berlari nie...aku sbenarnye dpt mengesan bakat aku yg suke berlari nie sejak form 3 la...mule2 aku join xtvt2 common yg biase2 seperti main bola baling, bola jaring, masuk gak la acara olahraga tp 200m, 400m n lompat jauh je aku join..

Pastu tibe2 ade 1 hr tue cikgu sukan aku, Cikgu Asura tanye nak masuk tak merentas desa wakil skolah..aku pon cam nak tak nak je! (sbb mase tu aku tak confident yg aku leh lari long-distance) Tapi at last, aku join ak..1st penyertaan aku tyme tue..pastu aku dpt no5 kategori menengah rendah..huhu..mase tue top 5 dpt wakil zon g pringkat daerah..aku tibe2 cam seronok lak..pastu mase pringkat daerah pon aku dapat no5..so dpt gi negeri..Bangga gile dpt wakil daerah gi pertandingan prgkat negeri Selangor! =)

Dari situ la mulenye aku punye semangat & keinginan tuk join long-distance..Maka setiap tahun, aku pasti akan mendaftarkan diri tuk masuk acara long distance (rentas desa, 800m, 1500m)..dan biasanya, aku mesti dpat placing,tapi ade gak la mase2 tak dpt gi pringkat negeri..cume mase form 5 aku slow sket sbb mak ayah aku x bagi active sgt sbb nak SPM..


: : : : : : : : : : : : : : : : : :

Melangkah ke alam U, aku join plak ROTU..Aku bernaung di bwah & bergelarAngkatan Tentera Malaysia Pegawai Muda setelah ditaliahkan pada 2007..Zaman askar, tak payah cite la..memang keje aku berlari je arr..berlari nak kejar mase, berlari time training, berlari mase wat serangan-pengunduran etc. Tiap Rabu, wajib berlari satu UiTM n every Sabtu-Ahad aku training, mesti ade sessi berlari pagi2..walaupon ade org ckap sgt memenatkan, tapi aku suke!! lagi2 bile nyanyi sambil berlari..haha.. dan yg pastinye aku meletakkan nama aku antara kadet yg mantap mase tue! Setiap tahun ade pentauliahan mesti ade 5km run n aku diwajibkan join n pastinye menang medal..sumenye top10..Alhamdulillah..


(Zaman g memeritkan tapi menyeronokkan!)


: : : : : : : : : : : : : : : : : :

After commission, baru aku dpt join xtvt2 lain dlm uitm..cthnye main kayak, join nyanyi band, n join xtvt lari kat luar..sebelum nie aku bukan tak nak join, tp aku terikat ngan komitment ngan idup sbg ashkar! takot tak dapat bhagi mase..nnti nak kejar sume bende, ape pon tak dapat!!

Aku rindukan UiTM Water Chaser..name yg dipersetujui ramai..aku trlibat dalam pembikinan logo & jersey UiTM WC! Nasib tak brape baik mase join MASUM..tapi aku redha dan pengalaman itu sgt berharga bg aku..Now, aku rase cam rindu je nak turun tasik n main kayak balik..lagi sronok dpat main polo air n blaja naikkan kayak sndiri bile terbalik..Rindu Encik Ady, Coach, Amir Kayap, Koyok, Iwan, Adeq, Bird, Fairus, Ida, Jambu, Apis, Shimi, Stim, Wan...huuu... =(


(UiTM Water Chaser at MASUM 2008)

: : : : : : : : : : : : : : : : : :

Pastu..aku teringin nak active berlari..aku stop bukan sbb ape..aku semakin busy sejak aku sambung stady! aku pnah join UiTM Runner's Club, tapi aku tak pnah dapat turun training sbb klas aku every day 6pm till 11pm..diorg training every Tuesday & Thursday..cane la aku nak turun...haiyyyoo..

Pastu, weekend plak aku bz ngan xtvt ngan kengkawan or family punye hal memandangkan aku nak kawen..aku rase factor yg menyebabkan aku tak berlari lagi selain dr busy stady ialah sbb aku takde member nak ajak aku berlari..kalo dulu, junior2 aku dlm ROTU or skuad aku slalu ajak lari tasik, lari UiTM or gi gym..now kengkawan dah takde, aku pon jadi malas...

Ape2 pon aku tetap nak active balik...tgok la jadual aku sem nie..kalo tak pack, aku try la join diorg! Neway,aku bukan tak kenal bdak2 dlam team Runner's Club tue.. Bird, Ruby, Ghafur n PakLah antara yg aku knal..sebenarnye takde la nak segan..tapi aku mungkin keseganan sb aku rase aku mesti jadi paling KOKAP a.k.a paling cepat PANCIT kalo trun training nanti..


Okey..We'll see la nanti camne erk...


(Orange Run~The Curve)

(Larian pentauliahan IPTA 2008~5km)


p/s: blogwalking kat page si zuddin (presiden Runner's Club) tadi buat aku rindukan kenangan lalu~ huuu...berusahalah Balkhiz!

Monday, June 15, 2009

Friends: Wedding Fever!

"Selamat Pengantin Baru
Selamat Berbahgia
Selamat ke Anak Cucu
Selamat Sejahtera..."

* * --------- * * ----------* *

Habis sudah musim cuti persekolahan menandakan tamatlah juga musim kenduri-kendara n walimatul urus..
Sepanjang cuti ni aku dah pegi 7 majlis kenduri kahwen & 1 majlis tunang..Sebenarnye, ade la 3-4 jemputan yg tak dapat aku penuhi sbb jauh @ clash date dgn org lain..
Ape2pon, aku tetap mendoakan kebahagiaan mereka!

* * --------- * * ----------* *

So...kepada yg berkenaan tahniah & Selamat Pengantin Baru!

Aku abadikan kenangan bersama pasangan Raja Sehari di sini sbg tanda terima kasih atas jemputan mereka..
Harap2 masa aku kawen nanti dapatla mereka hadirkan diri.. InsyaAllah!! ;P

* * --------- * * ----------* *
~My sis officer: Pn Hanani & her Hubby, Kapt Faisal~
Theme: Pink & white
Dewan Majlis Perbandaran Kajang
~ very sweet & she looks very gorgeous on dat day! like princess!~
blogger-emoticon.blogspot.com
* * --------- * * ----------* *
~Senior officer also my chenta's skuad: Tn Firdaus & Kak Ayu~
Theme: Gold
Dewan Komuniti Bdr Tun Razak
~only we 2 couples from RoTU's collegue been there...(left) me, chentaHati, pengantin, bro Nazmi & Sis Farah~


* * --------- * * ----------* *
~Also my seniors n chentaHati's skuad: Tn Joe & Pn Mar~
Theme: Grey & Light purple
Seksyen BB8, Rawang
~Love the cupcakes & the foods..me, tambah 2x..heee ;p~
For more picts do visit Kak Farah's page

* * --------- * * ----------* *
~My skuad &my fren: Ridzuan (Bapat) & Asiah~
Theme: Gold & white ~ we both sgt menepati tema okey..(=
Dewan Majlis Perbandaran Seremban
~The pelamin...I likkeeee~
(tapi sayang..dtg lambat sket, so tak sempat jumpe kengkawan!)


* * --------- * * ----------* *
Happy Newly Weds all of them and also to Pengantin yg aku gi kenduri diorang tapi xsempat bergambar!

blogger-emoticon.blogspot.com
* * --------- * * ----------* *

ps: aku sudah mahu memulakan operasi membuat persiapan perkahwinan..
Tapi tak tau mane nak start dulu..huu...malu tapi mahu!! ahakksss...
blogger-emoticon.blogspot.com
* * --------- * * ----------* *

Friday, June 12, 2009

KesahChenta: Weekend at Melaka -- Happy Birthday Fiancee!



Kembali utk meng’update’ cerita yg dah lapok, tapi aku peduli ape..nak cite jugak! Walopun dah nak masuk weekend yg baru, aku tetap nak update cite minggu lalu..
blogger-emoticon.blogspot.com
-->

Last 2 weekend, aku balik ke kampong halaman encik ChentaHatiTunangku di Masjid Tanah, Melaka..Seingat aku, last aku datang bulan 12 tahun lpas mase Raye Haji..tu pun bukan sume ade!
Sesungguhnye, dah lame btul tak cuti panjang + spend time tuk heppy2..paling busuk pon, stakat kuar dating + jalan2 shopping..So, aku ngan chentaku dah berjanji tuk heppy2+ dia sanggup amik cuti hari Isnin (besday die!) sbb nak mengheppykan diri! Jadi, sila bace yer, tak mau bace, abaikan aje!

< < < < ....... > > > >

Sabtu (06.06.09)
Siang
Around 1.30pm, after Zohor, kitorg gerak dr umah aku kat Langat..B4 tu, kitorang singgah jap umah ex-boy aku yg kawen pd hr tue..Congretz Mr Aizat Amir + Mrs Noni!
Cam biase, kitorang balik lalu jalan lame, Kajang – Semenyih – Beranang – Mantin.. Sampai Mantin je, jam yg sgt teruk smpai ke Seremban! Hadoiii…tension! Dahla jalan berbukit2! Dalam kul 3.30ptg baru kitorg naik highway Seremban n kuar exit Pedas-Linggi..
Sampai Mastanah dalam kul 4.30ptg…Sume dah ade, except kitorg 2org je..(cam laki bini lak balik berdua..) iuh je umah tue..Bayangkanla, chentaku ni ade 8siblings,all of them,LELAKI..4 org dah kawen n ade sorang bwk balik tunang (aku ler tue..) Pastu anak2 buah pun majority LELAKI..tak ke hiruk pikuk umah..
~Haiyyo..sungguh nakal mereka..riag gembira plak tu bermain2 kat luar!~

Aku pun, tukar baju n terus gi dapur nak tolong pe2 yg patut..tapi bnyak bende dah nak siap dah pon..aku nie bkan gemar nak masuk dapur..(bukan sbb tak tau masak yer!) sO, mencari jalan selamat, aku tolong Kak Noreen wat popiah! Resepi die sendiri tau!
Pastu, kitorg bersiap tuk kenduri malamnye! Aku ngn pakai baju kurung, dengan rela bertugas sbg tukang angkat lauk-pauk utk dihidang (sbb diorg ckp aku bekas ashkar..ade ke patut..)

Malam
Tahlil & doa selamat start after Isyak, then after dat, makan tyme…Aku cam biase la, si budak Aisyah tu mesti melekat ngan aku, so aku pon layan la die makan..
~Nisha & Aisyah : anak buah pompuan yg manje~

Pastu,bile sume tetamu dah balik, tinggal kitorg2 je,ade suprised celebration (takde la suprised sgt pon..) 1 family dah tau, chentaHatiku akan celebrate besday ngan makciknye yg kami pangil Miawa (singkatan kpd Mami Hawa)..Shooo, sweeettt...

~Heppy besday Miawa & Hubby~


Selepas itu, chenta-ku pun memulakan operasi membakar mercun! (Jangan tanye mane dapat..si chenta telah membodek ayahku..huh!) Malangnye, baju melayu chenta-ku terbakar kat suar sbb kene baling ngan mercun…Haishh..
~Kami yg gembira bermain mercun..Cam raye plak!~


Pastu, (brape byk la 'pastu' aku nie..) kitorang main nyanyi2! Haha..part ni paling lawak sbb bile sedara mara yg nak balik tue lalu dpan kitorg, aku sruh bdak2 tu nyanyi Negaraku la, Lompat si Katak Lompat la..haha..

Tido tyme..esok masih panjang!! Sebelum tido sempat lagi begosssipps ngan akak2 biras aku tue..huahahaha..
< < < < ....... > > > >

Ahad (07.06.09)
Pagi

Bangun pagi2..then, kitorang yg pompuan siapkan sarapan n yg dah ade anak2 siapkan anak2 diorg dulu..Pastu sarapan berjemaah..huhu..aku sukekan suasana nie..sbb family aku kecik..nak merasa riuh nie, kene tunggu balik raye kat kampong mak ayah aku laa..
Then, kitorang bersiap..Sambil tue, bakal adik iparku si Arip ni pun sibuk la berposing ngn barang2 hantaran die.. (Arip tak dapat ikut sbb kene balik KL ade class yg takleh ponteng!..Sian) Tema hijau! Gubahan oleh, bakal abg iparku yg ade company wedding planner sendiri!
Dalam kul 9.45, kitorang gerak gi umah bakal tunang si Arip nie, si Halimaton Saadiaah atau kami panggil Aton..umah kat Alai jer..kire sekampung la...
Dalam kol 11, kami sampai la...aku ditugaskan tuk membawa sireh junjung..haha..(every tyme pon aku mesti kene bawak sireh..huuu...)
Korang tgok la sendiri antara gmbar2 mase majlis tunang diorang nie..

~Kami si pembawa hantaran~

~Aku, dia & Sireh... =) ~

~Halimahton Saadiah Sanisudah sah menjadi tunang Abdul Arriff Abdul Jalal~

~Hantaran pihak perempuan~

blogger-emoticon.blogspot.com

Petang
Haha..belah petang nie mmg seronok..mule2 aku ngan chetaHati-ku je yg plan nak jalan2 mandi pantai..pastu bwak 1 mulut ke 1 mulut yg lain, maka tibe2 sume brsetuju utk pegi mandi pantai 1 family..huahaha..Pastu, kami pun prepare la mee bodo (miawa masak!) n makanan2 nk bwak gi pantai..dalam kul 4 lebih kitorg gerak laa..pastu sampai2 je trus lpak kat pondok nie n berpicnic..huhu..


Maka lihatlah gmbar2 sewaktu kami bercanda & bermandi-manda di pantai..Pantai Kemuning, kat area Pengkalan Balak gak kalo aku tak silap..huu..mandi smpai kenyang air laut la...
Di samping itu, kami juga sempat membuat beberapa aksi bahaya..haha..lawak2..mule2 wat tak jadi2 tp at last, jadi jugak!
~Banana boat yg membuatkan pale aku pening sbb terhantuk~

~Aksi stunt oleh aku..haha..suke2~

~Lautan luas kami bermandi-manda~

Then, malam..masing2 "pengsan awal" laa..sbb dah penat mandi laut ptg tue...huahua..

~Haisshhh...budak2 nie nk tido pon sempat sruh aku amik gambar!!~

Tapi tidak bagi aku dah si ChentaHatiku..aku menunggu sehingga kul 12 malam tuk detik2 nak wish Heppy Besday kat die...hehe..
Ding..Ding.. (konon2 bunyi jam la tepat kul 12mlm..) Akhirnye, aku pon wish Heppy Besday kat die & bg la prezen dlm kotak yg aku wat tue..prezen ape?? rahsia..tapi yg pasti die menyukainyer!
Aku tido lpas tue, tp si Chentaku tak tido lagi sbb dok la
yan internet..lantakla..mateku dah berat!! (-_-)

< < < < ....... > > > >
Isnin (08.06.09)
Hurmm...hari yg kutunggu dah tiba..lalala~ kami kuar dlm kul 10 lebih..b4 tue, kami singgah umah sewa kat Tangga Batu, juz nak tanye kabar n tgok2 umah..dalam perancangan, umah itu mungkin mahu di jual..smpat snap beberapa gmbar! tak payah la tgok..tak penting!
blogger-emoticon.blogspot.com
Ape yg penting, kerjasama!! Eh..opss..silap..Yg penting aku dpat jlan2 Melaka..Ntah la,aku tak tau la nape aku suke sgt tgok bgunan2 kat Melaka tue..aku suke gi muzium2 die..padahal bukan aku tak pnah pegi..tapi excited sgt! Huhu.. Pastu..apela lagiee..posing tyme...

Masjid Selat Melaka ~ singgah solat Zohor

A'Famosa ~ really loved diz!

Stadhuys building

Oh terlupe!! Aku & ChentaHatiku telah dijemput tuk celebrate besday senior aku, Tn Nazmi..Thanks 2 Kak Farah tunangnye yg telah menjemput kami tuk celebrate di Tony Roma's Cineleisure Damansara....
Kat sini ade pict kami reramai..kalo nak tgok lain2 pict, sila la lawat ke blog Kak Farah (disini)

blogger-emoticon.blogspot.com

Sekian ler edisi lapok kali nie...
okey...daa~

StudentsLife: Finally I've Passed!

Akhirnya.. Muncul jugak ape yg dinanti.. hari2 aku dok buka student portal tunggu result tak kuar2..huhu..

Alhamdulillah...segala usaha aku (usaha sgt laa..) akhirnye berbaloi..fuhhh...begitu tough-nye amik master nie..sakit jiwa dan pening pale aku nak menjawab exam yg memang memerlukan aku berfikir sbg org yg dah bkerja dalam line construction nie..tapi, nasib baik sumenye ok..cume ade la 1 paper yg mmg killer n mase nak dekat paper nie, aku tak stadi pon sbbnye aku TENSION bace buku sbb aku tak paham sgt subject tue..pastu bleyh plak aku kuar jlan2 ngn anak buah..haha..pastu gi shopping la..padahal esok paper! kuang3.. tu yg teruk sket..

Tapi..Alhamdulillah,syukur sgt2 la..okey sumenye dan aku tak jangka pun result ni sebenarnye, sbb aku byak memain mase nak exam..kalo paper killer tue dapat A, mesti dalam sejarah aku lah student 1st Master in Facilities Management yg dapat 4flat..haha..(bukan riak nie..tp kenyataan..)

Ape2pun..tahniah kepada kengkawan yg baru dpt result..Kalo result kurang okey tue, tambahkan lagi usaha..InsyaAllah, kejayaan pasti milik org2 yg berusaha dgn gigih..Selebihnye tawakal pada Allah.. (chehh..pandai plak aku nasihat org.. ;P)



Huu..terima kasih kepada keluarga..Mama Ayah yg sanggup bayar bil beribu2 tuk aku sambung stadi..juga kpd encik ChentaHati..terima kasih kerana memahami statusku sebagai STUDENT..heehee..


p/s: Skim Tenaga Pengajar Muda dah kuar offer letter..gembira berganda2! =) Syukur Ya Allah!

Saturday, June 6, 2009

DIY: Birthday Card Encik Tunang

Salam...Hai all..Hari tue dah wat kotak hadiah kan?? Now, aku nak update aku nye hasil tangan wat besday card tuk chenta hati aku..ngehehe..kerajinan aku di tahap maxs ketika ini..Jadi check it out!!


First...mestila kene ade bahan2nye kan..korang tgok sendiri la kat bawah nie..
Colour papers, pastu bende2 basic la cam gunting, gam, pen warna pastu ade emboss sticker yg aku jumpe mase kat POPULAR Jusco Bukit Tinggi, Klang..haha..menarikss!
* --------- *
Pastu..aku pon potongla kertas warna td ngn macam2 bentuk..bulat la, love a, bergerigi la, panjang2 laa..senang cite, ikut sukeee laa...

* --------- *
Then...aku potong belah depan kad tue ngn bntuk LOVE nie..mule2 aku ingat nak wat plain jer..tapi,tibe2 rase camni lagi menariks..haha..Pastu, aku lekat la bntk Love yg aku dah potong kat belah dalam plak..so die nmpak la cam gmbar kat bwah!

* --------- *
Kat belah dalam kad pon aku hias la jugak..hasilnye cam dalam gambar nie..huu..oke x?
Kalo x oke pun aku pedulik ape, aku yg buat..suke ati aku laa...

* --------- *
Okey..then kat sebelah luar kad, aku lukis ngan cartoon girl nie..knon2 cam aku bg hadiah kat chenta aku melalui kiriman lebah nie laa..hakshaks..poyos!

* --------- *
Nie la rupe belah depan kad tue...* --------- *
Mase untuk berjiwang..huuu..aku pon mencoretkan kate2 azimat kat chenta aku...


* --------- *
Dah sudah...maka signature pun diturunkan di bahagian bawah belah kiri...
* --------- *
Pastu kat belah belakang kad aku wat label aku sendiri la kononnyer...Siap ngan bar code lagi..hikkk..

* --------- *
Pastu buatla sampul die..dan kelihatan namenye sudah ade di situ..cudah ciappp!! Amacam?? okey tak!

* --------- *

Sudah disimpan di dalam kotak hadiah untuk diberikan kepada encik Zahiruddin si ChentaHati..tak sabar nak bagi...(sabar2 tunggu hari isnin..) Okeylah mahu bersiapan..kejap lagi si dia mahu datang dah..kami mahu ke kenduri kawen my ex-boy..hehe..pastu terus balik melaka untuk kenduri plakk...salam jumpa lagi..


blogger-emoticon.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...