Wednesday, May 13, 2009

Wishlist: Maserati kottttt!

Selamat pagi semua!! Aku bangun pagi nie,penuh syukur..demam dah takde, pening pun dah macam takde..Harap2 aku dah fully recovered laa..Huhu..Tapi rahang aku still sakit lagi..Mungkin kene bagi bbrape hari lagi utk pulih kot..insyaALLAH.. =)

Aku bangun pagi nie, dikejutkan oleh si Chenta hati aku..ntah ape heppy semacam je die..pastu aku pun wat lawak,menang loteri ke..kalo menang loteri leh belikan aku kereta sebijik..haha..cakap pasal kereta, aku menyimpan hasrat dan impian tuk memiliki kereta mewah suatu hari nanti..Itu pun kalo ade rezeki lebih laa..kalo tak pakai je la ape yg ade..

Ape2pon, aku nak share jugak kereta idaman aku yg sekarang nie ade kat showroom Naza Italia kat PJ tue.. (alaaa..kat tepi Federal Highway tue..) Kat situ ade showroom baru yg menayangkan kereta idaman aku nie.. MASERATI Grand Turismo..Haiyyooo..setiap kali lalu situ,aku mesti tak lepas pandang kereta nie...Bile la nak dapat kereta mewah camnie...

(MASERATI - Excellence Through Passion)

Alamak aiiii...meleleh aku nengok..memang la org cakap rugi beli kereta 2 pintu nie..tapi yg 2 pintu nie kalo beli 4 my own satisfaction..bukan nak bawak anak beranak sumbat sume dlm kereta nie..

(MASERATI Grand Turismo, Garand Turismo S Automatic - Exterior)

Aku share sket petikan ayat daripada official webpages MASERATI nie..Bace pun dah tau performance n luxury-nye kete nie..

FACTS abaout MASERATI Grand Turismo
♥ The Maserati GranTurismo expresses dynamic tension and a sporty edge: the large oval grille, the bodywork that seems to be drawn tight over the frame like a figure hugging dress, right down to the rear flanks.
♥ A chrome Trident logo is suspended in its center. The front headlights are an aggressive addition to the radically sloping front bumper, a stylistic element that has long distinguished Maserati coupés.
♥ The bonnet’s classic ‘V’ shape is a feature that is echoed throughout the car.
♥ The traditional Maserati design element of three chrome-ringed air vents set behind the front wheels lend the GranTurismo an even more vibrant feel.
♥ The elegant shape concludes at the rear light cluster, featuring LED lights, in a daring triangle. Wide aerodynamic diffusers sit under the sculpted bumper.
♥ The styling themes continue inside the cabin. Inside the V design element can be seen in the dashboard below the Maserati clock, and is also picked up in the seat design, uniting the interior and exterior.
♥ The Maserati GranTurismo is powered by an eight cylinder 4,244 cc V90° engine, one that is part of the company’s new range of power units
Compact and light, the cylinder heads are made of aluminium alloy and silicon. The 32 valves are actioned by two overhead camshafts per bank while the overhead camshafts on the aspirated side are controlled by a low pressure, continual phase variator.
♥ The lubrication system features a wet sump, which means a reduction in noise, making the cabin an even quieter place to be.
♥ The acceleration provided by the Maserati V8 is immediate, and, thanks to the electronic ‘drive by wire’ throttle control, the car responds to even the slightest touch on the pedal.
♥ Gear changes can be made right up to 7200 rpm, a rate that no other automatic transmission in the world can match.
♥ The 11 speakers have been designed especially for the car’s interior and deliver concert hall levels of performance.
♥ The sports profile front seats are roomy and can be controlled electronically while the ‘Easy Entry’ system shifts both seats to make getting in hassle free. All in all it is a spacious and sophisticated place to be.
♥ There are 4 function modes: Auto Normal is for comfortable cruising, Auto Sport is for those who like a sportier, more involving drive, Auto ICE is for low grip conditions and then there is Manual mode. In manual, it is the driver who chooses when to change gear via the steering wheel paddles.
Luxury is united with ergonomics and comfort, an enthralling combination that can be appreciated in the satisfying scent of the leather, the precious wood and the detail of the stitching.
♥ The luggage space that can hold two regular sized golf bags or the exclusive five-piece luggage set created especially for the Maserati GranTurismo by Salvatore Ferragamo.

(MASERATI Grand Turismo - Interior)



Hmm..amacam?? kadang2 aku terfikir,manela diorang yg beli kete nie dapat duit banyak2,ape keje diorang?Banyak sangat la duit diorg nie..Harga die kalo korang nak tau, lebih kurang RM 900,000 tau..Mane la nak dapat duit beli kete camnie??

Xpe2..aku percaya pada rezeki yang Allah beri..bersyukur apa yg ada,kalo dapat rezeki lebih tue Alhamdulillah la kan..Dan aku percaya kalau kita berangan tak salah,sbb dr anagn2 tue la kite akan lebih bermotivasi...Chewwah!! (tapi betul laa..aku dah byk kali buat,dan ape yg aku angan2kan tercapai,walaupon lmbat sket...) Doa2la satu hari nanti aku dapat pakai kete nie...Amin.. =)
ps: Bile la nak kaye gilerrr..Tunggu dapat rezeki bergolek kot..Tunang aku ckap,bile demam,macam2 aku ngidam yer! haha..

Monday, May 11, 2009

Wedding: Kursus Kahwin @ Zura's Akademi, Bangsar


Ehemm..hukhuk..aku dlam mood demam nie..pening n berat sgt kepala nie..Rase cam jalan pun x pijak bumi..berpusing2..tapi aku gagah jugak basuh baju n goreng nugget je sbb nak alas perut nie..Sungguh,memang ujian utk aku..Ditambah pula dengan rahang aku yg sakit ntah kenape ntah sejak hari jumaat lepas..
-------------------------------------------------------

Anyway, aku dah pun selamat menghadiri kursus kawen di Zura's Akademi, Bangsar last weekend..Tunang aku yg beriya nak wat on 9 - 10 Mei sbb die cakap sempena 1tahun 2bulan pertunangan kitorang.. (kitorang tunang 9Mac 2008) Overall aku bg 9/10 kpd akademi tersebut. Bukan sbb akademi tue terkenal dgn penyertaan ramai selebriti tanahair, tapi sbb aku rase pengisian aktiviti dan ceramahnya memang bermanfaat la..siap ajar2 kelentong2 sket kalo ade problem ngan permohonan tuk nikah nanti..aku rase aku tak henti2 gelak sepaNjang kursus tue kecuali untuk ceramah yg berkaitan dgn kesihatan dan proses2 permohonan..Yela,sbb bende tue bende serius kan, kalo wat main2 kang nanti lain pulak pemahaman peserta n lain pulak jadinya.. =)

Hari Ahad, b4 bersurai ade sketsa pendek yg dijayakan oleh peserta2 yg terpilih..Sketsa yg berkaitan dgn adat2 peminangan, bertunang dan akad nikah..mmg kelakar la aksi diorg walaupun semuanya baru dipilih up-jadi jer..diorang spontan je..mmg beshhh..Kat sini aku share la gmbar2 sketsa tersebut..

(pengantin perempuan berdebar2 tunggu saat diijab kabul)

(pengantin lelaki yg tak menyabar nak lafaz akad..hahaha..klakar gile mase nie)

(Upacara sarung cincin a.k.a batal air sembahyang..huhu)
-------------------------------------------------------

Tamat pasal kursus kawen..
:: ::
:: ::

Hari Sabtu malam,lepas je kursus hari pertama, aku dijemput tuk hadir ke gathering budak skolah aku (Abdul Jalil - Bestarian 2002)..Lame gile tak jumpe diorg nie..diorg pon dah slalu perli2 aku sbb aku slalu je takde time gathering...camne aku nak ade..diorg sume dah bkerja majoritinya..aku plak masih belaja..weekend pon kdg aku bz..jadi x dapat la nak join diorg..malam tue,aku dan tunangku, luangkan jgk mase tuk datang gathering nie yg diadakan kat umah Amirul Faizi kat Dusun Tua..aku bwk tunang aku sbb nak kenalkan kat diorg..plus tunang aku pon xpnah knal sgt ngn diorg..walopun penat, tp aku tolong jgk wat BBQ..best dpt jumpe sume kawan2 lame..Pn Natrah yg sudah berbadan dua juga turut hadir..hehehe..kami makan sambil tgok konsert AF..ape2 pon mmg enjoy n aku harap dapat jumpe lagi diorg next activity..mish u all guys!!

(Left: Sueza, Diela, Iqbal, Faiz, ME, Atah)
takde dalam gambar tp dtg malam tue: Syahid, Ben, Napie, Fazwad, Ejan dan Faizi (tuan rumah)

(All the ladies of Bestarian - Eda je xde..)

-------------------------------------------------------

Hari Ahad, lepas kursus, aku dah mule pening dan tak sedap badan..tunang aku tak tau nak bawak gi makan kt mane..last2 kitorang makan kat area Desa Aman..siap ajak pn Hani & pn Siti turun skali..hehehe..patutnye pn Hani kene blanje..tp tunang aku lak nak blanje..pastu,aku trus balik Shah Alam..smpai umah terus basuh muka n kemas brg sket2 n trus tido..
bangun pagi aku rase badan aku masih panas..sob2..ishhkk...Sabar!


~END~
-------------------------------------------------------

Tuesday, May 5, 2009

StudentsLife: OIAM Finale!

Alhamdulillah...
akhirnya diberi kesempatan untuk menulis en3 kat blog yg lama dibiarkan sepi nie..genap sebulan dah aku tak menulis apa2 dalam blog nie..Kesibukan yang melampau..Coursework + Kerja + Family matters + Exam..semua tue yg wat aku x sempat2 tuk masukkan en3..sempat nak bace en3 orang, tp en3 sendiri xsempat nak buat!
(Kak You,thanks ingatkan spya update blog.. ;P)
...
...
Kat sini aku nak share bende2 yg aku buat spanjang sebulan nie.. Walaupon xsempat wat en3,tapi untuk xtvt lain aku sentiasa ade kesempatan..hehehe...biasela,weekend aku xpernah tak ade xtvt..kat sini aku story la sket antara xtvt2 yg aku buat...
Bawak anak2 buah tunang aku brjalan2.. (diorang dtg dr Melaka nk gi book fair kat PWTC..so,kitorang la jadi tour-guide sbb diorg sebok nk naik LRT..hishhkk..geram aku..naik kete kan senang..ngade2 bdk2 tue..tp ape2pon aku enjoy! sbb layan si budak kecik nie....AISYAH ;P)
...
...
Hahaha..padahal mase tue, aku ade paper hr Rabu & Khamis..tapi sempat lagi berjalan2,shopping sket..itulah aku..yg xsuke nak stress2 sgt walopun aku tau ade yg aku tak cover lagi tuk exam..rilex sudeh.. ;P
Well, ape2 pon aku masih memegang prinsip "Study SMART, but not STUDY HARD" =) jadi,aku mengharungi minggu exam aku dengan jayanya...Tawakal je lah,kita dh usaha..Tapi,ape yg menarik,ade bende2 yg aku xpenah buat sepanjang aku amik exam dr kecik smpai skrg ialah..aku punye dakwat pen habissss...2 batang untuk 3paper yg aku amik..huhu..amazing! padahal bukan pen lame..aku baru beli pen tu kat Mydin b4 exam..harap2 berbaloi la dakwat pen yg aku gune tuk mengayat lecturer tue.. ngehehe...
...
...
Dalam minggu yg same, adik aku (aku ade sorang je adik - lelaki) telah selamat menjalani pembedahan di HUKM..pembedahan yg kedua di telinganya sbb ade tisu yg tersumbat kt salur telinga die..aku xberapa pasti sgt..yg aku tau, aku mmg takut bab2 jarum, darah, ubat, dokter, jahitan dan sewaktu dengannya..jadi aku xnak tau sgt..cukuplah aku tahu die selamat dan sihat..Semuga cepat sembuh ye Boy! Nanti nak masuk univ (untuk makluman - adik aku baru habis Matrix..)
...
...
Next weekend nye aku ke "Garage Sale" member aku, si Farha..die nak pindah umah mak die sumwhere kat Subang..so brg2 die, byk yg die tolak kat kwan2..antara brg2 yg aku borong:
1.Chest Drawer IKEA - RM30
2.Cupboard (aku xtau ape nak panggil bende tue..sort of cupboard tp tinggi bahu je..ade drawer 4-tier..yg nie tunang aku amik ltak kat umah die)
3.Washing machine - RM 150 (Brand xingat..tp warranty ade lagi..nie pon tunang aku amik..)
4.Baju2 British India, ZARA, dress..die jual dr RM 1-RM 20..huhu..
Totally duit kitorg abis dalam RM 250 gak laa..tp mmg berbaloi..sape nk bagi drawer IKEA harga RM30?? still in good condition plak tue..die jual pon bkn sbb tak elok..tp sbb her mum xbg angkut brg byk2 sbb umah mak die dah fully-furnished.. =)
Kami juga telah ke METROJAYA SALE di Stadium Melawati..hehe..sempat lagi =) aku beli perfume Salvato Ferragamo n my fiance beli sandal baru yg aku xtgok pun..huhu..
...
...
Kemudian, aku meneruskan minggu exam aku dengan satu lagi paper..huhu..paper management, bende yg aku xsuke pun..ntah nape la kene blaja management..tension aku! rase macam nak seronok2, tapiiii....ade 3 coursework menanti walaupun dah abis exam..huhu...tension balik jadinye..tapi, aku selamba jer harung..akhirnya, siap jugak pagi tadi..berbaki satu lagi cousework untuk dihantar...ntah xtau bile nak anta,mcm malas pon ade gak! =0
...
...
Minggu seterusnya, aku pegi fitting baju tuk majlis kenduri kahwin aku utk belah laki aku nanti..baju tuk pakai mase brtandang tu diuruskan oleh bakal abang ipar aku yg jugak akan berkahwin sekali ngn kami..(2 pengantin la satu pelamin mase tu nanti..) Aku juga sempat berkaraoke selama 2 jam di Imbi..haha..melalak melepaskan ketensionan..memang beshhh!!
...
...
Kehidupan diteruskan dengan kerja di pejabat yg agak banyak memandangkan exam dah abis, so sibuk dgn marking paper, nak masuk marks..tmbah pulak dinner postgrad FSPU dah nak dekat..huuhuu..tp aku dan rakan baikku Elma, cam biase dtg keje ikut suka hati kitorang..pastu gosssipp..oppss..bukan ngumpat tau! =)
Aku juga sempat berkaraoke ngn classmate aku, Syahril; budak ROTU,Kalut; and housemate diorang Ies pada malam Rabu..haha..diz time aku belanja sbb baru dapat gaji.. =) btul2 enjoy malam tue..dah lame xkaraoke ramai2 n nyanyi lagu sewel2 camtue..thanks guys! =)
yang paling best..minggu nie, aku dapt gi tgok OIAM grand finale..aku dapat tiket last minit..tue pon officemate tunang aku bg..sronoknye..xsabar nak tgok TOMOK..aku tak tahu nape, tapi aku gilakan die sejak minggu die bawak lagu Melly - Gantung..before tue aku suke, tapi x giler...ngehehe..ape2pon, congratz TOMOK!! u're the reborn Shah Indrawan..millionaire superstar! =)
(Me, tunang wif Sab :Ticket's owner & his partner Kak Ekma)

(Tak dpt yg betul pon xpelaa....)

(And the winner is........TOMOK!!!)

Aku takkan lupe macam mane teruknye aku menjerit mase nie..siap nak nangis lagi..huhu..sbb heppy sgt!! Lagu Rindu Terhenti mmg beshhh bangett!!
...
...
Kawan2..minggu ni saya akan berkursus kahwin di Zura's Akademy Bangsar! Sy dah pnah pegi dulu mase blaja kat UiTM, tp pegi lagi sbb temankan tunang sy..xpela..xsalah pon pegi majlis ilmu kan..Penat sudah menulis.. +,+

c ya later...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...